1 | ハムを薄く切る |
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slice the ham |
2 | パンを切る |
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cut the bread |
3 | 野菜を食べやすいサイズに切る |
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cut the vegetables into easy-to-eat pieces |
4 | ジャガイモを4つに切る |
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cut a potato into quarters |
5 | ナスを2つに切る |
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cut an eggplant into halves - cut an eggplant in half |
6 | 人参をさいの目に切る |
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dice a carrot |
7 | タマネギをみじん切りにする |
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chop an onion finely |
8 | ホウレンソウをざく切りにする |
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chop spinach coarsely |
9 | キュウリを薄切りにする |
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slice up a cucumber |
10 | キャベツを千切りにする |
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shred cabbage finely |
11 | 大根をおろす |
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grate Japanese radish |
12 | フライパンを前後に揺する |
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shake the frying pan back and forth |
13 | やかんを火にかける |
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put the kettle on the stove |
14 | 素材に合った調味料を使う |
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use seasonings appropriate to the ingredients |
15 | バットに調味料を合わせる |
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mix seasonings in a shallow rectangular pan |
16 | バターを混ぜる |
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mix in the butter |
17 | ミルクを入れる |
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add some milk |
18 | 生クリームを泡立てる |
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whip cream |
19 | 卵白を泡立てる |
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beat the white of an egg |
20 | 卵黄と卵白を分ける |
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separate the yolk from the white |
21 | 牛乳を人肌に温める |
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warm milk to body temperature |
22 | 豚肉に塩コショウをする |
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salt and pepper the pork |
23 | 砂糖を足す |
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add some sugar |
24 | 塩を入れ過ぎる |
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add too much salt |
25 | しょうゆを小さじ2杯入れる |
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put two teaspoons of soy sauce in |
26 | 塩をおおさじ1杯入れる |
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put a teblespoonful of salt in |
27 | 魚料理にハーブを使う |
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cook fish with herbs |
28 | 魚をホイルで包む |
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wrap fish in aluminum foil |
29 | かきフライにレモンを搾る |
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squeeze lemon on the deep-fried oysters |
30 | 昆布で 出汁 ( だし ) をとる |
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make stock with kelp |
31 | カツオのだしの素を入れる |
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add some bonito bouillon |
32 | 味見をする |
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taste the food |
33 | 鶏のから揚げを作りながら1個2個つまみ食いする |
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eat one or two pieces of fried chicken while making them |
34 | 小麦粉300gを量る |
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measure 300g of flour |
35 | ボールに小麦粉を入れる |
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put flour in a bowl |
36 | 小麦粉をふるう |
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sift flour |
37 | 生地 ( きじ ) をこねる |
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knead dough |
38 | 生地を丸める |
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round the dough |
39 | 生地をのばす |
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roll out the dough |
40 | オーブンを150度に予熱する |
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preheat the oven to 150℃ |
41 | 鍋を予熱する |
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preheat the pan |
42 | 鍋に油を引く |
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grease a pan |
43 | 火加減を調節する |
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adjust the heat |
44 | 火を強くする |
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turn up the heat |
45 | 火を弱くする |
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turn down the heat |
46 | 中火にする |
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turn the heat to medium |
47 | 強火で一煮立ちさせる |
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boil once on high heat |
48 | 弱火で15分煮る |
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boil for 15 minutes over a low flame |
49 | 火を止める |
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turn off the gas |
50 | 焦げ臭い |
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smell something burning |