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料理全般2 ~ Lesson 057 ~
1ハムを薄く切る

slice the ham

2パンを切る

cut the bread

3野菜を食べやすいサイズに切る

cut the vegetables into easy-to-eat pieces

4ジャガイモを4つに切る

cut a potato into quarters

5ナスを2つに切る

cut an eggplant into halves - cut an eggplant in half

6人参をさいの目に切る

dice a carrot

7タマネギをみじん切りにする

chop an onion finely

8ホウレンソウをざく切りにする

chop spinach coarsely

9キュウリを薄切りにする

slice up a cucumber

10キャベツを千切りにする

shred cabbage finely

11大根をおろす

grate Japanese radish

12フライパンを前後に揺する

shake the frying pan back and forth

13やかんを火にかける

put the kettle on the stove

14素材に合った調味料を使う

use seasonings appropriate to the ingredients

15バットに調味料を合わせる

mix seasonings in a shallow rectangular pan

16バターを混ぜる

mix in the butter

17ミルクを入れる

add some milk

18生クリームを泡立てる

whip cream

19卵白を泡立てる

beat the white of an egg

20卵黄と卵白を分ける

separate the yolk from the white

21牛乳を人肌に温める

warm milk to body temperature

22豚肉に塩コショウをする

salt and pepper the pork

23砂糖を足す

add some sugar

24塩を入れ過ぎる

add too much salt

25しょうゆを小さじ2杯入れる

put two teaspoons of soy sauce in

26塩をおおさじ1杯入れる

put a teblespoonful of salt in

27魚料理にハーブを使う

cook fish with herbs

28魚をホイルで包む

wrap fish in aluminum foil

29かきフライにレモンを搾る

squeeze lemon on the deep-fried oysters

30昆布で 出汁 ( だし ) をとる

make stock with kelp

31カツオのだしの素を入れる

add some bonito bouillon

32味見をする

taste the food

33鶏のから揚げを作りながら1個2個つまみ食いする

eat one or two pieces of fried chicken while making them

34小麦粉300gを量る

measure 300g of flour

35ボールに小麦粉を入れる

put flour in a bowl

36小麦粉をふるう

sift flour

37生地 ( きじ ) をこねる

knead dough

38生地を丸める

round the dough

39生地をのばす

roll out the dough

40オーブンを150度に予熱する

preheat the oven to 150℃

41鍋を予熱する

preheat the pan

42鍋に油を引く

grease a pan

43火加減を調節する

adjust the heat

44火を強くする

turn up the heat

45火を弱くする

turn down the heat

46中火にする

turn the heat to medium

47強火で一煮立ちさせる

boil once on high heat

48弱火で15分煮る

boil for 15 minutes over a low flame

49火を止める

turn off the gas

50焦げ臭い

smell something burning

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